Menu Luk

Læringscenter Himmerland består af flere afdelinger, herunder daginstitution og specialskole. Børnene og eleverne har mange forskellige typer og grader af funktionsnedsættelser og deraf mange forskellige specialpædagogiske behov. Og derfor rummer stedet også en masse dygtige ansatte med “ud over det sædvanlige” kompetencer og viden samt hjertet på rette sted.

Derfor var det heller ikke helt uden at ryste på hånden, at jeg tog på mig at være dirigent på pædagogisk dag, hvor Kristian Kaffka Schwartz og Lykkemai Frigg Kristiansen havde samlet personalet til at drøfte kerneopgave, værdier og Læringscentrets særlige. 

Det var en mega fed dag, hvor der blev drømt på børnenes vegne, sat ord på egne superkræfter, skrevet festtaler- og sange til en forbilledlig drøm af en kollega med de rette kvaliteter og egenskaber, forfattet overskrifter til medierne om Læringscentrets fortrinlighed. Altsammen med det mål at ende med nogle prioriterede værdier og beskrivelser heraf. 

Efter pædagogisk dag blev der arbejdet videre i en lille gruppe bestående af repræsentanter fra de forskellige afdelinger. Her blev der både justeret kontinuerligt på ord og sidenhen tegning, som deltagerne også var med til at informere. 

Resultatet er blandt andet denne store oversigt som ret direkte fortæller, hvad stedet står på og står for. 

Jeg synes personligt, at det er både modigt og ambitiøst ikke blot at stille høje krav til sig selv og fortsat ønske at udvikle sig, men også at akkompagnere det med et tre meter langt skilt, hvor enhver forælder og samarbejdspartner får et direkte og konkret indblik i, hvad der rent faktisk menes med f.eks. anerkendelse og autenticitet understøttet visuelt af små historier. 

Fra processen