Menu Luk

Godt nytår!

Den 30. december 2020

Har du ekstra tid og ro denne nytårsaften til at tænke det forgange år stille og roligt igennem og kigge ind i det nye? 

Så vil jeg gerne vise dig, hvordan vi gør det på forskellige måder herhjemme og inspirere dig til selv at skabe en visuel struktur eller låne en af mine skabeloner. 

Min nytårsaften ser ikke meget anderledes ud, end den plejer. 

En stille og rolig aften i selskab med de nærmeste. 

Det betyder, at nytårsaften for mig næsten altid har været en aften, hvor ‘ventetiden’ også kan benyttes til at gå lidt indad, vende det forgange år og sætte nogle billeder og ord på det nye. 

Jeg har nogle år sat intentioner for det nye år og tegnet dem. Andre år har jeg lavet skabeloner til hele familien, som har skabt en visuel struktur omkring refleksioner over det forgange og ønsker til det nye. Kun fantasien sætter grænser – til gengæld forstærker billederne ‘den virkelighed, vi ønsker at lyse på eller skabe det kommende år’. 

Nedenfor har jeg et par bud på en enkel, en dybere og en konkret skabelon til at understøtte din ‘nytårsproces’. 

Den enkle

En simpel visuel struktur som understøtter den næsten umærkelige magt, det har at sætte ord på en ønsket fremtid. Hvilke ord beskriver 2021? Jeg kan afsløre så meget om mig selv, at nogle af mine ord vil være tålmodighed, styrke og kærlighed. Du kan printe en af skabelonerne i A4, hvis du klikker på dem.

Den dybe

En visuel struktur, som understøtter nogle dybere overvejelser. Det kræver naturligvis ro, mod og ærlighed at turde lyse på det vigtigste og skille sig af med det overflødige, hvad enten det er indre forestillinger eller noget i den ydre verden. Hvordan ønsker vi at udvikle os som mennesker? Hvem vil vi være? Du kan printe skabelonen i A4, hvis du klikker på den. 

Den konkrete

En håndtegnet skabelon udfyldt for et par år siden med et meget ungt barn. Her bliver det lidt mere konkret og målrettet. Du kan lade dig inspirere til at tegne din egen. Det kræver blot et par målskiver, pile, skridt, hjerter, tankebobler, lidt fest og farve og kreativitet. Vi arbejder altid i A3, så der er plads til både tekst og ord. Klik for at se den tættere på.

På tærsklen til 2021, vil jeg ønske dig et godt nytår. Vær kærlig mod dig selv og andre!